Meiltä on pyydetty reseptejä meidän kokkailuihin. Kokosimme ne tänne:
Razzlette-juusto perunat
6 perunaa
12 siivua pekonia
2 viipaletta valkosipulia per peruna
100 g razzlette-juustoa
200-250 mozzarella raastetta
80 g vahvaa cheddar-juustoa
persilijaa
Keitä perunat varovasti, jotta kuori ei irtoaisi. (Pieni
halkeilu ei haittaa). Anna perunoiden jäähtyä hieman jotta käsittely on
mahdollista.
Leikkaa perunoista ylä- ja ala-pinnasta pienet palat pois. Alapinnan
leikuku tasoittaa perunan,niin että pysyvät pystyssä ja yläpinnasta taas
kaiverretaan. Kääri pekonit perunan ympärille. Itse laitoin hammastikulla
varovasti pekonin kiinni perunaan, niin ei rullaannu paistettaessa pois. Pekoni
myöskin tukee perunaa kaiverrettaessa.
Tämän jälkeen kaiverra perunan sisustaa pois. Katso ettet
kaiverra liian syvälle, että juustot pysyvät sisällä.
Pieni juustot pieniksi. Laita kaiverettuihin pernuihin
valkosipulin siivut pohjalle ja täytä juustoilla. Razzlette-juusto tekee
sisuksesta valuvaa.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 min riippuen uunista. Itse lisäsin juustoja lisää, kun juusto oli sulanut ja pinta laskeutunut. Perunat ovat valmiit kun pekonin pinta näyttää hiukan rapealta.
Kinkkupiirakka
Myllynparas pyöreä valmis piirakkapohja.
Päälle:
250-350 g Ylikypsää palvikinkkua
(Muutama siivu pekonia)
hiukan öljyä purjon kuullottamiseen
Pala Purjosipulia
Täytteeseen:
2 dl kermaa (tai kermaviiliä)
2 kananmunaa
200 g Emmental juustoraastetta
valko- tai mustapippuria
Ohje:
Käytän valmispohjaa, koska meillä on saatavana kaupoista
käyttökelpoisia valmispohjia, niin miksi pohja pitäisi tehdä itse. Myös aikaa
säästyy.
Sulata valmispohja pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli se
vuokaan sopivaksi. Muista nostaa reunat riittävän korkealle, jotta täyte
mahtuu.
Pilko purjo ja kuullota se tilkassa öljyä, jotta se
pehmenee. Pilko kinkku ja (pekoni) pieniksi kuutioiksi. Levitä purjo silppu ja
kinkkukuutiot pohjan päälle.
Sekoita kulhossa kananmunista rakenne rikki. Lisää kerma
munien joukkoon sekä pippuri ja juustoraaste. Mielestäni ei suolaa tarvitse
lisätä, kun kinkussa ja juustosta tulee suolaa. Kaada muna-kermaseos
kinkkukuutioiden päälle.
Paista 200 astetta noin 20-30 min riippuen uunista. Kunnes
pinta on kauniin ruskea. Kannattaa katsoa aina välillä.
Appelsiini-kookos piirakka
Valmis murotaikina pohja
Appelsiinimarmeladia paistonkestävää
Kookoslastuja (Minä käytin Tigerin)
1 prk maustamaton tuorejuusto
1 prk rahkaa
2 kananmunaa
1 rkl sokeri (kannatta maistella ja pitääkin)
1 rkl vanilijasokeria
Ohje:
Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan
Kauli /
painele murotaikina vuokaan ja paista uunin alimalla tasolla 200 asteisessa uunissa 10 min. Levitä paistuneenn
pohjan päälle appelsiinimarmeladia ja kookoslastuja. Sekoita kulhossa tuorejuusto,
rahka, kananmunat, sokeri ja vanilijasokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä tuorejuusto-munaseos
marmelaadin päälle. Paista vielä alimmalla tasolla n. puolitunti, kunnes
piirakan pinta saa hiukan väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti